Силіконове масло Molykote Separator Spray: властивості і області застосування

07/04/2021

Силиконовое масло Molykote Separator Spray: свойства и области примененияУ статті розглянуті основні характеристики силіконового масла Molykote Separator Spray в аерозольній упаковці, наведені приклади його застосування, дані рекомендації з нанесення матеріалу.

Використання мастильних матеріалів для обслуговування промислового обладнання, транспортних засобів або виробів побутового призначення – невід’ємна умова їх безперебійної та довготривалої роботи.

З урахуванням широкого різноманіття мастил, масел і інших сервісних матеріалів, представлених сьогодні на ринку, підбір найбільш ефективного продукту для кожного конкретного випадку є непростим завданням.

В сучасних умовах велика увага приділяється не тільки принцип роботи даного продукту мастильних складів, а й іншими параметрами: обсягом фасування, виду упаковки, зручності нанесення.

 

Все більш широку популярність набувають матеріали в аерозольній формі – наносити їх простіше, а за своїми властивостями вони не поступаються рідким і пластичним змащенням.

У вигляді спрея випускаються багато силіконові масла та мастила – вони багатофункціональні, не завдають шкоди гумовим і пластиковим деталям, відмінно виконують розділову функцію.

Розглянемо властивості, переваги та області застосування одного з найвідоміших аерозольних силіконових масел від компанії DuPont – Molykote Separator Spray

Властивості і переваги Molykote Separator Spray

Силіконове масло Molykote Separator Spray застосовується як мастильний та розподільчого складу в різних галузях промисловості, при обслуговуванні автомобілів, в побуті.

Продукт відрізняється:

  • Морозо- і термостійкістю (діапазон робочих температур – -40 … +200 ° C)
  • Сумісністю з більшістю пластмас і еластомерів
  • Відмінними розділовими і антистатичними властивостями
  • Наявністю харчового допуску NSF H1 (на можливість випадкового контакту з продуктами харчування)
  • Відсутністю кольору і запаху

Області застосування

Molykote Separator Spray використовується, в основному, як розділовий агент при виготовленні гумових і пластмасових виробів, картонної упаковки, в деревообробці. Однак сфера застосування цього масла не обмежується рекомендованими виробником областями. Сукупність перерахованих вище властивостей робить його ефективної в найрізноманітніших галузях промисловості.

Так як на оброблених поверхнях масло Molykote Separator Spray утворює напівсухий гладкий шар, що перешкоджає налипання абразивів, воно особливо затребуване на виробництвах з підвищеною запиленістю (борошномельних, тютюнових, деревообробних і т.п.).

Нижче наведені реальні приклади застосування Molykote Separator Spray в різних сферах

Харчова промисловість

Завдяки наявності харчового допуску, здатності ефективно знижувати тертя, працювати в широкому діапазоні температур, а також відсутності запаху і кольору, силіконове масло Molykote Separator Spray успішно застосовується для обслуговування обладнання харчових виробництв – зокрема тих вузлів, які можуть контактувати з продуктами харчування.

Фасовка харчових виробів

Molykote Separator Spray може використовуватися для запобігання абразивного зносу і поліпшення ковзання:

Валів і підшипників кочення сепараторів в м’ясопереробної промисловості
Пластикових валів сортувальних столів на лініях з переробки і очищення картоплі
Зварювальних губок вертикальних і горизонтальних пакувальних машин
Напрямних заделочного механізмів, що застосовуються в автоматах для фасування харчових продуктів
Напрямних стрічок конвеєрів пакувального обладнання
Напрямних планок подачі плівки і вузлів запаювання горизонтальних пакувальних машин
Напрямних пластинчастих транспортерів
Напрямних машин вакуумної упаковки
Ножів обладнання для фасування і упаковки харчових продуктів
Ножів петлевязальних агрегатів рулетовязальних машин
Пластикових підшипників ковзання і роликів картонажних машин на лініях з виробництва макаронних виробів
Формувальних захоплень ліній з виробництва пельменів
Ланцюгів на лініях сортування та пакування яєць
Деталей обладнання рибопереробної промисловості
Штоків і ущільнень пневмоцилиндров ліній з фасування соусів в скляну тару

Виробництво і переробка полімерів

Вузли обладнання з виробництва та переробки полімерних матеріалів відчувають екстремально високі робочі температури. Силіконове масло Molykote Separator Spray з високими розділовими властивостями витримує до +200 ° C, тому широко застосовується в цій області. Наявність харчового допуску дозволяє використовувати дану мастило при виготовленні полімерної продукції, яка згодом може контактувати з продуктами харчування.

Share

You may also like...