Де купити глушник на автомат Калашникова

Прилади безшумної стрілянини на АК передав на випробування виробник Архонт. Було випробувано 4 моделі різних розмірів із різних матеріалів. Це не стендові випробування, тож цифр не буде, для цього є спеціалізовані лабораторії. При візуальних тестах на функціонал та ергономіку, суттєвих відмінностей між ними, крім ваги, не було виявлено, тому огляд буде узагальненим, без лінійних та вагових параметрів.

Прилад безшумної стрілянини без жодних труднощів нагвинчується на дульну частину стовбура зброї за спеціальним різьбленням. При цьому він встановлюється проти годинникової стрілки до фіксатора. Після цього фіксатор потрібно втопити та закрутити глушник до упору. Фіксатор відпускається і глушник фіксується на дульній частині стовбура. Слід звертати увагу, щоб не було люфту та амплітудних коливань глушника після встановлення.

Саундмодератор Архонт

У цьому випадку глушники були встановлені надійно, без зауважень. Виявленим недоліком при випробуваннях стала тонка стінка різьбового з’єднання, тому через пару витрачених магазинів набоїв стінки нагрілися і розширилися, що призвело до люфту виробу і розбитого вихідного отвору. Відповідно почалися проблеми і з точністю стрілянини.

Саундмодератор Архонт

Подальші модифікації глушників були зроблені з урахуванням цієї особливості, і посилені шайбою. Глушники перевірялися на АК декількома інструкторами по 3-4 магазини кожен, при цьому зброї не давали змоги охолонути. Перегріті глушники змінюють колір на темно-синій, що добре видно на фото, після чого зброя починає «плюватися», що призводить до передчасного закінчення ресурсу стовбура та зброї в цілому. При цьому їх важко знімати навіть у тактичних рукавичках, але через кілька хвилин за допомогою пучка трави глушник був відділений і перевірений.

На глушнику з тонкими стінками фіксатора добре видно розбитий вихідний отвір, тоді як посилені глушники такої проблеми практично позбавлені. При початковому тестовому відстрілі слід бути готовим до рясного виділення їдкого диму – це згоряє мастило. Через пару магазинів диму практично не буде.

Архонт глушак

Слід зазначити, що глушники непогано справляються із відведенням порохового диму, що добре видно на знімках розібраної зброї. Всі деталі в межах допустимого забруднення, а це не під силу навіть деяким іменитим компаніям з ціною на виріб у рази більшою від цього виробника.

Розміри глушників різні, і це істотно впливає на вагу, але трохи на звук, що видається при пострілі. Порівняльний аналіз пострілів з глушником і без підтвердив зменшення шуму при використанні виробу. У той же час кілька глушників різних розмірів відпрацювали приблизно однаково по сприйняттю звуку на слух. Причому це підтвердили кілька інструкторів. Визначити точну різницю шуму можна лише інструментальним шляхом із використанням спеціального обладнання. Я роблю висновки, що середній розмір глушника цілком відповідатиме параметру ціна-якість.

Share

You may also like...